Хемијада ученика средњих школа са домом ученика

Posted on

rbt

Ученици Техничке школе са домом ученика „ Никола Тесла“ у Костолцу учествовали су на XI Хемијади, организованој за ученике средњих школа, од 1. до 4. разреда.
Такмичење је одржано 06.03.2020. године у Дому ученика средњих школа у Крагујевцу. На такмичење су отишли Тамара Гајић Е33, Мартин Благојевић и Милан Благојевић Р21 и Марко Фајдић Е13 у пратњи наставника хемије Татјане Ранђеловић.
Пре такмичења, у великој сали Дома ученика у Крагијевцу, одржао је предавање професор Гутман др Иван, професор Емеритус под називом Хемија кола (газирана пића). Предавање је било веома занимљиво и битно за свакодневан живот и нас наставника и ученика.
У 11 сати је почело такмичење, које је трајало до 12 часова. Ученици су се такмичили у 4 категорије, од 1. – 4. разреда. Наша школа је имала представнике за 1. и 3.разред. У категорији 1. разреда, наши представници су освојили 3. и 4. место на такмичењу. Тамара Гајић је заузела 3. а Марко Фајдић 4. место.
После такмичења организован је ручак за све учеснике такмичења и пратиоце и посета ПМФ-у у Крагујевцу, односно Хемијском факултету, као и посета Акваријуму који се налази у згради овог факултета.
Свечана подела потврда, диплома и књига, као и проглашење најбољих, одржано је у холу дома у 15 часова где смо имали разлога да се радујемо због успеха наших ученика.

Извештај написала:

Татјана Ранђеловић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s