,,Моја шпанска авантура“

Posted on

У петак, 27. септембра у 19 часова, у Свечаној сали Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“, одржано се вече посвећено причи младе жене, Данице Пешић, о животу и раду у Шпанији, под насловом ,,Моја шпанска авантура“ Прича је намењена младима, нарочито завршним разредима средње школе, као пример бирања животног пута. Студенткиња је говорила о хуманитарном раду и летњим камповима у иностранству, као и идеји како да се кроз едукацију, забаву и рад проведе лето.
„Сигурно сте некада маштали о томе да путујете или боравите у некој земљи бесплатно? Да ли сте желели да упознате нове људе, културе и места? Да научите неки нови језик или усавршите онај који већ знате? Ја јесам! Ако имате између 17 и 30 година ваша машта врло лако може да постане стварност. Не, ово није реклама за туристичку агенцију нити нека врста понуде. Ово је нешто што млади људи из разних земаља користе да би усавршили своје вештине, језик, да би научили нешто ново и упознали друге културе.
Млади данас имају прилику вероватно више него икад да користе размене које омогућава Erasmus + преко разних програма. На један такав програм сам отишла и ја. У питању је био волонтерски пројекат у Шпанији. Шпанија је дефинитивно једна од земаља коју сам желела да посетим. „
На књижевној вечери присуствовали су ученици наше школе трећег и четвртог разреда са Марином Голубовић, психологом и Мирјаном Дендић, библиотекаром.

Мирјана Дендић, библиотекар

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s