Болести зависности у адолесцентном узрасту

Posted on Updated on

У склопу обележавања Дана недеље деце, и под покровитељством Културно – спортског центра Костолац, дана 3.октобра 2018 године, у просторијама Техничке школе са домом ученика “Никола Тесла“ у Костолцу, одржано је интерактивно предавање на тему  „Болести зависности у адолесцентном узрасту“.
Предавање коме су присуствовали ученици првог и другог разреда Техничке школе одржала је психолог Оливера Хајровић, руководилац НВО „ Психолошки центар „
Ученици су упознати са најраспрострањеним облицима токсикоманија и последицама које оне остављају на физичко и психичко здравље адолесцената . Посеба пажња посвећена је проблему злоупотребе и зависности од дрога, а ученици су имали прилике да се упознају са непосредним сведочанствима оних којима су дроге уништиле живот.
Кроз низ конкретних и практичних примера , ученици су такође обучени делотворним начинима одупирања изазовним ситуацијама које креирају ризик од злоупотребе психоактивних супстанци.
У дискусији и тесту који је уследио након завршеног предавања, ученици су показали висок степен познавања последица злоупотребе психоактивних супстанци, као и усвојености вештина за одупирање изазовним ситуацијама у којима су изложени негативним вршњачким утицајима и позивима на употребу дрога и других штетних супстанци.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s